Navigácia

  • Naši skvelí recitátori v súťaži "Carroll's Wonderland"

    Dnes sme sa s našimi najlepšími recitátormi z I. stupňa zúčastnili súťaže "Carroll's Wonderland". V silnej konkurencii žiakov z rovnakých ročníkov si zmerali svoje zručnosti v umeleckom prednese riekaniek v anglickom jazyku. Naši žiaci sa na svoje vystúpenie usilovne pripravovali a dnes zažiarili.

    Jonáško Ševčík (1.B) si so svojou básničkou o neposlušnom vetre vybojoval skvelé 2. miesto. Emmka Adamčiaková (2.A) a Emka Gazdaricová (3.B) boli obe ocenené krásnym 3. miestom. Gratulujeme!!! Boli ste skvelí!!!

    Ďakujeme Vám, milí naši recitátori, za poctivé nácviky, krásny umelecký zážitok a úspešnú reprezentáciu našej školy.

  • Zber papiera

    Na našej škole sa v dňoch od 8.04. do 12.04 úspešne uskutočnil zber papiera. Prvé miesto na prvom stupni získala trieda 2.A, druhé miesto obsadila 1.A a tretie miesto dosiahla 3.A. Na druhom stupni prvé miesto získala trieda 7.A, druhé miesto 9.B a tretie miesto obsadila 5.B. Gratulujeme víťazom, ale vďaka patrí aj všetkým ostatným triedam. Vďaka úsiliu všetkých sa nám podarilo nazbierať úctyhodných 5994,2 kg papiera!

    Všetkým veľmi pekne ďakujeme!

  • Pozvánka na podujatie - Najmilší koncert roka

    Podujatie Najmilší koncert roka 2024 - ZA kraj, pre Vás pripravuje nezisková organizácia Úsmev ako dar. Príďte sa pozrieť a podporiť talentovú prehliadku detí z Centier pre deti a rodiny, náhradných rodín a komunitných centier, ktoré si pre Vás pripravili zaujímavé vystúpenia a povzbuďte ich v rámci rozvoja ich talentu svojim potleskom.

    Podujatie sa koná dňa 20.4.2024 (sobota) o 16:00 hod. v Kultúrnom dome Andreja Hlinku v Ružomberku,

    Moderuje Becca z rádia Európa 2 a vystúpi aj špeciálny hosť Barbora Piešová.

    Vstupné je dobrovoľné.

    Tešíme sa na Vás.

  • Krtkovia v našej zákradke

    Krtkovia z našej školičky milej Sládkovičovej veru nezaháľajú. Pripravili záhony aj na túto pestovateľskú sezónu. Pokopkali jahôdky a tiež cesnak, čo nasadili vlani a ktorý už aj pekne pučí. Najväčšia zábava s našou pomocníčkou žabou, ktorá asi zimovala v našej záhradke a dážďovkami. A pravdaže so všetkými lienkami a inými lezúcimi tvormi . Čiže stíhame pri práci sledovať aj naťahovať, prenášať dážďovky a všetko ostatné. Deti sú všímavé a všetko ich zaujíma. V triede si pripravili priesady, ktoré už čochvíľa, keď počasie dovolí, pôjdu do záhonov. Zatiaľ nám počasie praje. V záhonoch už máme hrášok, redkvičky aj šalátik. Ovocné stromy a kríky nám krásne zakvitli, čomu sa veľmi tešíme. Všetci svorne, veľmi radi pracujú so všetkým náradím, ktoré v záhradke potrebujeme. Majú odskúšané nielen motyčky, rýľ, hrable, ale aj veľké lopaty s fúrikmi. Vyrastajú z nich budúci záhradkári telom i dušou. No posúďte sami , nie sú rozkošní 🥰.

  • Zápis prvákov

    Štvrtok 4. apríla sa stal slávnostným dňom pre mnohých predškolákov. Aj na našej škole sa uskutočnil zápis budúcich prváčikov. Deti sa stretli s pani učiteľkami, spolu sa pohrali, porozprávali, kreslili, užili si skvelú atmosférusmiley - a tak preukázali, že už je čas na september chystať prvú školskú aktovku!

  • Čas premien

    Nastal „ČAS PREMIEN". Takýto výstižný názov mala prednáška o dospievaní od spoločnosti MP Education., ktorú začiatkom apríla absolvovali všetky dievčatá 6. a 7. ročníka našej školy. Pani lektorka Mgr. Viera Holecová diskutovala s dievčatami na tému psychické a fyzické dospievanie. Dostali odpovede na mnohé, dovtedy nevyslovené otázky a povzbudenie, že byť ženou je úžasné.  Ďakujeme!

  • Zber papiera

  • Oznam o zápise - MŠ Tehelňa

    Pozvánka na zápis MŠ Tehelňa, Bystrická cesta 70, Ružomberok

    otvoriť pozvánku

  • DOD 2024

  • Zápis do 1. ročníka

  • "Čítajme si ..."

    Linka detskej istoty organizovala aj tento rok už 15. ročník celoslovenského detského čitateľského maratónu, ktorý bol realizovaný s významnou podporou Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky. Naša škola sa opäť aktívne zapojila účasťou 146 žiakov. Na celom Slovensku nás čítalo tento rok VIAC AKO 93 000 a čítalo sa na viac ako v 600 školách, knižniciach a kluboch po celom Slovensku!!! Čítalo sa v 19 JAZYKOCH.

    Hoci sme pri žrebovaní o balíčky kníh neboli úspešní, predsa nás hreje pocit, že sme sa mohli zapojiť a tak podporiť túto krásnu myšlienku. Vyžrebovali 15 výherných škôl/knižníc, ktoré dostanú poštou balíčky s knihami od Slovart – vydavateľstvo najlepších kníh. Už teraz sa tešíme na spoločné „Čítajme si...“ opäť v roku 2025.

  • Matematický klokan

    Dňa 26. marca 2024 sa konala najväčšia medzinárodná súťaž MATEMATICKÝKLOKAN. Každoročne sa do nej zapája niekoľko miliónov žiakov na celom svete. Aj na našej školesme túto súťaž zrealizovali pre 48 žiakov v kategóriách: Klokanko 1, 2, 3, 4; Školák 5,6; Benjamín 7, 8 a Kadet 9. Výsledky budú zverejnené dňa 17. apríla 2024 nastránke www.matematickyklokan.sk. Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom za prejavenýzáujem a tešíme sa na ďalší ročník súťaže!

  • Rovesnícke učenie a virtuálna anatómia

    Virtuálnu anatómiu ľudského tela a nielen to si naši siedmaci mohli vyskúšať vďaka spolupráci so Strednou zdravotníckou školou M. T. Schererovej. Rovesnícke vzdelávanie jednoznačne patrí medzi zážitkové formy učenia, nehovoriac o možnosti prechádzať jednotlivými časťami srdca, tenkého čreva či mozgu. Ďakujeme za túto netradičnú hodinu biológie! 😉

  • Veľlkonočné prianie

  • Deň učiteľov

    Chceli by ste prísť ráno do práce v sprievode intenzívneho potlesku? Spolu s blížiacim sa Dňom učiteľov to pedagógovia z našej školy zažili a aj si to s úsmevom a silnými emóciami vychutnali! Žiaci si pre nich pripravili milé slová, kvietok či originálny kreslený pozdrav na pamiatku. Z rannej atmosféry bolo citeľné, že v našej škole nie sú vzťahy medzi učiteľmi a žiakmi založené len na sprostredkovaní vedomostí, ale určite aj na sympatiách, porozumení, otvorenosti a vzájomnej spriaznenosti. Poďakovanie na vynaložené úsilie teda patrí aj učiteľom, aj žiakom!

  • Veľkonočné prázdniny

  • Deň otvorených dverí 2024

  • Deň vody

    Deň vody... Svetový deň vody pripadá každoročne na 22. marca a tohtoročným mottom je "Voda za mier". Tento medzinárodný sviatok sa koná na pamiatku dôležitosti vody a potreby trvalo udržateľného hospodárenia s vodnými zdrojmi. Tradícia Svetového dňa vody sa začala písať v roku 1993 a bola vyhlásená Organizáciou Spojených národov. Na webovej stránke OSN je hlavná myšlienka prezentovaná nasledovne. "Voda môže vytvoriť mier alebo vyvolať konflikt. S rastúcimi vplyvmi zmeny klímy a rastúcou populáciou existuje naliehavá potreba spojiť sa v rámci krajín a medzi nimi, aby sme chránili a zachovali náš najcennejší zdroj. My všetci, rodina, škola, môžeme zmeniť spôsob, akým vo svojom každodennom živote vodu používame, konzumujeme a hospodárime s ňou. Už tí najmenší by mali vedieť, že „voda“ - táto vzácna tekutina – je jednoznačne nenahraditeľná v našom živote, pretože ona sama je život. Preto si aj v našej škole každoročne pripomíname tento dôležitý deň. Na jednotlivých predmetoch žiaci robili zaujímavé aktivitky, ktorými si pripomínali, akú významnú a dôležitú úlohu v našom živote táto vzácna a cenná tekutina má a prečo je potrebné ňou šetriť.

  • Ponožková výzva

    21.3. si v celom svete pripomíname Svetový deň Downovho syndrómu. V tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Zamysleli ste sa, prečo sa každoročne využíva tento spôsob? Rozdielne ponožky sa stali symbolom Svetového dňa Downovho syndrómu preto, lebo ľudský chromozóm má tvar ponožky. Dátum 21.3. je taktiež symbolický, pretože ľudia s Downovým syndrómom majú o jeden 21. chromozóm navyše. Namiesto dvoch majú až tri.  Kto by povedal, že jeden chromozóm navyše môže spôsobiť takú zmenu v psychickom aj fyzickom zdraví človeka a úplne zmeniť život aj všetkým naokolo?

    Downov syndróm patrí k najbežnejším chromozomálnym poruchám a je najčastejší z vrodených genetických chorôb. Vyskytuje sa vo všetkých etnických skupinách približne u jedného zo 700 živonarodených detí. V priemere sa na Slovensku ročne narodí 30 - 50 detí s Downovým syndrómom. Kvôli charakteristickým znakom sú si ľudia s Downovým syndrómom väčšinou podobní, no každý z nich je jedinečný!

    Mnohé veci v živote nedokážu spraviť tak ako my, ale vedia veľmi ľúbiť, sú priateľskí, obetaví, bezprostrední a úprimní, nehanbia sa, sú srdeční a ochotní kedykoľvek pomôcť. Deti s Downovým syndrómom sa dajú medzi ostatnými spoznať pomerne rýchlo - majú okrúhlu tvár, šikmejšie oči, malý nos, jemné rovné vlasy, ktoré zakrývajú široký krk. Aj napriek zdravotnému znevýhodneniu sú plnohodnotnou súčasťou našej spoločnosti a my im v tento deň chceme prejaviť sympatie a spolupatričnosť aj tým, že si na nohy dáme rozdielne ponožky, ktoré nám budú pripomínať, že sme každý iný, no práve to robí náš svet pestrejším a lepším.

    Veď byť odlišným je normálne! Pevne veríme, že život okolo nás vám nie je ľahostajný a ešte viac si budete vážiť ten vzácny dar, ktorý máme – vlastné zdravie.

  • Výtvarná súťaž - Dieťa a príroda

    Výtvarnú súťaž ,,Dieťa a príroda" každoročne organizuje Obvodná poľovnícka komora v Ružomberku. Cieľom súťaže je vyjadriť ľubovoľné spojenie človeka s prírodou a jej zástupcami. Nášmu žiakovi Adriánovi Cabanovi z 5.B triedy sa to podarilo výborne a získal krásne 1. miesto. Blahoželáme!

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Sládkovičova 10
  • 044/4304030, 0911 969 124
    Mgr. Marta Nechalová, riaditeľka školy

    044/4342729 -
    Ing. Ľubica Matejková , zástupca riaditeľa školy

    044/4304029 -
    Ing. Daniela Kubáňová, ekonomické oddelenie

    0917 529 279
    Ľudmila Hollá, vedúca školskej jedálne


    Chcete nám ponúknuť výchovný koncert alebo divadelné predstavenie? Napíšte na mail:

    javorekova@najskolark.sk - ak ponúkate akciu pre 1. stupeň,

    janovcikova@najskolark.sk - ak ponúkate akciu pre 2. stupeň